Holland er et rigt og multietnisk land
Holland udgør sammen med Belgien og Luxembourg en europæisk region, som kaldes Benelux.
Egentlig er Holland en provins i Kongeriget Nederlandene, men i Danmark og mange andre lande kalder man hele landet for Holland.
Holland ligger i Nordvesteuropa. Det er en del af Benelux, som ud over Holland også består af Belgien og Luxembourg.
Landet er fladt i nord og vest, og nogle steder ligger det endda lavere end havets overflade. For at havet ikke skal oversvømme landet, er der bygget diger og dæmninger. I syd og øst er der bakker.
Hollands højeste punkt er Vaalserberg, som er 322,7 meter høj. Det laveste punkt er Zuidplaspolder, som ligger 6,75 meter lavere end havets overflade.
Holland grænser op til Tyskland mod øst og til Belgien mod syd. Mod vest og nordvest ligger Nordsøen.
Hollands kyst er fyldt med små og store øer og store floddeltaer. Kystlinjen er 451 kilometer lang.
Man siger, at Holland er et multietnisk samfund. Det er fordi, mange hollændere stammer fra mange forskellige lande. Ud over etniske hollændere bor der folk, som stammer fra blandt andre:
- Indonesien
- Tyskland
- Tyrkiet
- Surinam
- Marokko.
Holland er et monarki. Men kongen har ingen politisk magt. Det er parlamentet, som har den politiske magt. Det består af to kamre: Andetkammeret og Førstekammeret. Premierministeren er chef for regeringen.
Holland er blandt andet medlem af:
- EU
- NATO
- FN
- Benelux-unionen
- OECD.
Holland er et af verdens rigeste lande. Blandt andet eksporterer Holland maskiner og udstyr, kemikalieprodukter, brændstoffer, fødevarer, serviceydelser og viden til andre lande.
Olie og naturgas er også meget vigtigt for den hollandske økonomi. Holland er selvforsynende med naturgas, men ikke med olie.