ENGELSK

ENGELSK _

Lad europas-lande.dk indgå i undervisningen i engelsk.

På europas-lande.dk kan du let finde materiale til engelskundervisningen. Der er detaljerede beskrivelser af de engelsksprogede lande i Europa, og eleverne kan læse om Storbritannien på både dansk og engelsk. Desuden kan de se og lytte til interview og eventyr på engelsk, og i wiki-værkstedet kan de lave digitale præsentationer på engelsk, hvor de for eksempel kombinerer tekst med fotos, video og lydklip.

Læs og lær om Europas engelsksprogede lande
Der findes mere end 32 artikler om henholdsvis Storbritannien og Irland på europas-lande.dk. Eleverne kan derfor let finde de oplysninger, som søger, eller kan bare gå på opdagelser i de mange tekster. Alle tekster ligger på 3 læseniveauer. Det betyder blandt andet, at elever med forskellige læsekompetencer kan arbejde med det samme emne.

Find beskrivelsen af Storbritannien her.
Find beskrivelsen af Irland her.

Læs om Storbritannien – på engelsk!
Hele beskrivelsen af Storbritannien ligger også på engelsk – på både let og mellemniveau. Her er altså rig mulighed for at læse fagtekster på engelsk med eleverne. Kniber det med forståelsen, kan eleverne let og hurtigt skifte mellem den danske og engelske version af den samme tekst.

Find beskrivelsen af Storbritannien på engelsk her.

Hør sproget talt af elevernes jævnaldrende
På europas-lande.dk kan eleverne se og høre tre unge fra Storbritannien og to unge fra Irland fortælle om deres dagligdag, familie, skole og fritid. De kan læse et detaljeret interview med hver af de to unge og se en video, hvor de selv fortæller. Videoerne har desuden en dansk voice-over, som kan slås til og fra.

Tag for eksempel udgangspunkt i interviewene med de unge briter og irlændere og brug dem til et emnearbejde om, hvordan det er at være ung i henholdsvis Storbritannien og Irland. Lad eleverne sammenligne de to lande med hinanden og med Danmark. Hvad har eleverne tilfælles hinanden og med jer, og hvad er anderledes?

Se og læs interview med unge fra Storbritannien her.
Se og læs interview med unge fra Irland her.

The princess on the pea
Hør H.C. Andersens eventyr ’Prinsessen på ærten’ læst op på de forskellige europæiske sprog – også på engelsk. Vi har både en version på britisk engelsk og en version på irsk (engelsk). Prøv at lade eleverne sammenligne de to versioner. Hvor er der forskel i udtalen, og hvor er forskellene størst. Brug det til en diskussion eller et emnearbejde om dialekter i Storbritannien og Irland.

Find ’Prinsessen på ærten’ på britisk engelsk her.
Find ’Prinsessen på ærten’ på irsk engelsk her.

Web 2.0 og wiki-værkstedet
Lad eleverne udarbejde spændende digitale præsentationer i wiki-værkstedet – på engelsk! Wiki-værkstedet er elevernes eget europas-lande.dk. Her kan de blandt andet:

  • lave digitale plancher
  • præsentere sig selv og der, hvor de kommer fra
  • lave opgaver til hinanden
  • og meget mere.

Alle brugerne kan se de wikier, som eleverne laver – og de kan kommentere dem. Det giver blandt andet eleverne mulighed for at ’rette’ hinandens præsentationer.

Du kan finde wiki-værkstedet her.