HISTORIE

HISTORIE _

Lad europas-lande.dk indgå i undervisningen i historie.

På europas-lande.dk kan du finde masser af undervisning til faget historie. Eleverne kan blandt andet bruge europas-lande.dk som et opslagsværk, når de skal finde informationer til emnearbejder, og i wiki-værkstedet kan de udarbejde deres egne digitale præsentationer.

Undervisningsforløb
På europas-lande.dk kan du finde en række forskellige undervisningsforløb til historie. Du kan bruge forløbene fra ende til anden, plukke enkelte elementer ud og integrere dem i din undervisning eller lade dig inspirere til at udarbejde dine helt egne forløb.

Du kan finde undervisningsforløb til historie her.

Arbejd med historie på tværs af landegrænser
Udover landebeskrivelser har europas-lande.dk også forskellige temaer, som behandler emner, der går på tværs af landegrænser. Læs for eksempel om vikinger eller de to verdenskrige, og lad dem danne udgangspunkt for emnearbejder og diskussioner.

Gå til temaerne her.

Faglig læsning
Brug teksterne på europas-lande.dk til faglig læsning i historie. Til mange af beskrivelserne er der quizzer, så eleverne kan teste deres viden. Lad for eksempel eleverne tage en quiz om et lands historie. Derefter læser de teksterne om historie. Og til sidst tager de quizzen igen. Sammenlign resultaterne. Hvor meget vidste de i forvejen, og hvor meget har de lært?

Find quizzerne her.

Web 2.0 og wiki-værkstedet
På europas-lande.dk kan eleverne lave spændende digitale præsentationer. Det sker i wiki-værkstedet, som er elevernes eget europas-lande.dk. Det er her, de blandt andet kan:

  • lave digitale plancher
  • præsentere sig selv og der, hvor de kommer fra
  • lave opgaver til hinanden
  • og meget mere.

Alle brugerne kan se de wikier, som eleverne laver – og de kan kommentere dem. Det giver blandt andet eleverne mulighed for at ’rette’ hinandens præsentationer.

I wiki-værkstedet kan man kombinere mange forskellige medier som tekst, fotos, kort, diagrammer, video og lydklip. Det giver mulighed for at lave alternative præsentationer. I stedet for tekst kan eleverne for eksempel lave deres præsentation som en video eller et interview/oplæsning. Prøv jer frem – det er næsten kun fantasien, som sætter grænser.

Du kan finde wiki-værkstedet her.