Den danske regering har ansvaret for Grønlands udenrigspolitik
Grønlands udenrigspolitik handler især om USA og de arktiske områder.
Der har boet mennesker i Grønland siden 2500 f. Kr. I hundredvis af år har landet dog været isoleret, og grønlænderne har næsten ikke haft nogen kontakt til andre lande.
Det ændrede sig lidt, da nordboerne og Erik den Røde kom til Grønland. I 1261 underkastede de sig nemlig den norske konge. De lovede at betale skat til ham. Til gengæld skulle kongen sende handelsskibe med mad og andre varer til Grønland.
I 1600-tallet blev der drevet hvalfangst i havene omkring Grønland. Derfor begyndte flere lande at interessere sig for landet. Grønland hørte nu til Danmark, og i 1776 fik Den Kongelige Grønlandske Handel monopol på al handel i Grønland. Monopolet blev først ophævet 1950. I al den tid var Grønland nærmest et helt lukket land.
Under 2. verdenskrig havde Grønland ingen forbindelse til Danmark. Handelsskibe, som forsøgte at sejle varer til og fra Grønland, blev nemlig torpederet af tyske ubåde. Grønland måtte derfor have sine varer og forsyninger fra USA. Til gengæld fik amerikanerne lov til at købe grønlandsk kryolit. Kryolitten skulle bruges i krigsindustrien.
I 1951 lavede USA og Danmark en aftale, som gav USA lov til at bygge militære baser på Grønland. Den bedst kendte base er Thule Air Base. I Thule Air Base byggede amerikanerne verdens største radaranlæg. Radaranlægget skulle advare om atomangreb fra Sovjetunionen.
Siden 1949 har Danmark ikke tilladt atomvåben i Det Danske Rigsfællesskab.
I 1968 styrtede et amerikansk bombefly ned tæt på Thule Air Base. Bombeflyet var lastet med atomvåben. Mange hundreder danske arbejdere var med til at rydde op efter ulykken. Flere år senere blev mange af arbejderne syge. Mange mente, at det var den radioaktive stråling fra atomvåbnene, som havde gjort arbejderne syge.
I 1995 viste det sig desuden, at USA havde opbevaret atomvåben i Grønland. Atomvåbnene havde været i Grønland fra 1958 til 1965. Statsminister H.C. Hansen viste godt, at atomvåbnene var i Grønland, men havde valgt ikke at gøre noget ved det.