Grønland har ikke så store miljøproblemer
De største trusler mod Grønlands miljø er miljøgifte og klimaændringer.
I hele Grønland bor der kun ca. 57.000 personer. Det meste af Grønland er faktisk ubeboet. Industrien er ikke særlig stor, og der er kun biler og veje i de større byer. Derfor har Grønland heller ikke så mange miljøproblemer.
Et af de største miljøproblemer er miljøgifte og andre miljøforurenende stoffer. Disse stoffer kommer fra Europa, Nordamerika og Asien. De bliver ført til Grønland med vinden og havstrømmene.
De store rovdyr som hvaler, sæler, isbjørne og store fisk bliver ramt hårdest af miljøgiftene. Hvaler, sæler og store fisk kan indeholde meget gift. Og fordi de bliver spist af grønlænderne, ender de miljøskadelige og giftige stoffer i grønlænderne selv. Grønlændere har derfor tit mange flere kemikalier i kroppen end danskere.
Indholdet af kviksølv i kød fra fugle og pattedyr er ofte så højt, at det er sundhedsskadeligt. Det gælder også for bly og cadmium. Indholdet af cadmium i nyrerne hos sæler er nogle steder så højt, at sælerne er i fare for at få nyreskader.
Den største trussel mod Grønlands befolkning og Grønlands natur er dog klimaændringer. Klimaændringerne rammer de arktiske områder meget hårdt. DMI gætter på, at temperaturen i Vestgrønland vil stige 7-8 grader i 2080. I Østgrønland vil temperaturen stige op til 12 grader. Det vil fuldstændig ændre Grønlands natur. Og det vil gøre livet på Grønland meget anderledes.