Grønland har ikke tradition for vedvarende energi, men inden for de seneste 15 år er andelen steget, og i 2010 udgjorde den vedvarende energi ca. 45 % af den samlede energiproduktion.
Vedvarende energi stammer for eksempel fra vind, sol, vand, afbrænding af plantemateriale og affald, biogas eller bioethanol. På Grønland kommer den vedvarende energi udelukkende fra vandkraft og afbrænding af affald. Man har overvejet at opsætte vindmøller og solvarmeanlæg, men undersøgelser har vist, at det ikke er rentabelt. Vindforholdene på Grønland er meget variable, og det er dyrt at transportere og opsætte vindmøller på Grønland. Solceller kunne blive et alternativ, men indtil videre svarer omkostningerne ikke til udbyttet.
Produktionen af vedvarende energi er vokset jævnt siden 1993, hvor landets første vandkraftværk blev indviet. Året før begyndte man i Qaqortoq at afbrænde affald med henblik på at anvende den herved opståede restvarme. I 2010 var produktionen af vedvarende energi vokset til 1101 TJ.
Vandkraft er den vigtigste vedvarende energikilde, og Grønland har i dag fire vandkraftværker.
Lidt syd for hovedstaden Nuuk ligger Buksefjorden, hvor Grønland byggede sit første vandkraftværk. Smeltevandet fra bunden af Lake Kang løber 14 kilometer gennem tunnelrør og driver to 15-MW-turbiner. Højdeforskellen fra vandspejlet til turbinerne er på 260 meter. Fra kraftværket går en 60 kilometer lang luftledning til Nuuk. I dag kommer hele Nuuks elforsyning fra vandkraft.
Det andet vandkraftværk, som begyndte produktionen af el i 2005, ligger ved Tasiilaq på østkysten.
Det tredje kraftværk ligger i Qorlortorsuaq i Sydgrønland. Dette værk blev taget i brug 2007 og forsyner byerne Qaqortoq og Narsaq med el. Derved er vandkraftværket i Qorlortorsuaq det første vandkraftværk i Grønland, som forsyner flere byer.
Grønlands fjerde vandkraftværk ligger ved Sisimiut. Vandkraftværket ligger nord for byen ved søen Tasersuaq, og det stod klar i foråret 2010. Ligesom vandkraftværket ved Nuuk blev værket bygget ind i fjeldet. Vandkraftværket har to turbiner, der tilsammen kan yde en effekt på 15 MW. Værket forsyner Sisimiut med elektricitet.
I 2010 var produktionen fra vandkraft på 1012 TJ. Landets største vandkraftværk i Buksefjorden producerede ca. 750 TJ, mens vandkraftværket ved Tasiilaq producerede ca. 22 TJ.
Produktionen af restvarme fra affaldsforbrænding var i 2010 på 90 TJ. Det svarer til niveauet i 2004 og 2005, men er en stigning i forhold til 2006. Variationen skyldes skiftende vejrforhold.
Andre vedvarende energikilder udgør en meget lille andel af det samlede energiforbrug, men kan have betydning i isolerede lokalområder. Det drejer sig primært om minivindmøller, solvarme samt forbrænding af fiskeolie.