Næsten alle grønlændere er protestanter
Mange grønlændere går tit til gudstjeneste.
De første mennesker i Grønland havde en religion, som handlede om, at man ikke måtte fornærme guderne og fangstdyrene. De første grønlændere var jægere og fangere, og hvis de ikke havde respekt for guderne og dyrene, ville fangsten mislykkes. Det troede de i hvert fald.
De troede også på to dødsriger. Det ene dødsrige var i himlen. Der var der trist og usselt og kun få fangstdyr. Det andet dødsrige lå under havet. Det var et dejligt sted med masser af fangstdyr. Døde man i havet eller i barselssengen, kom man til dødsriget i havet. Døde man andre steder, så havnede man i det triste rige i himlen.
I 982 ankom vikingen Erik den Røde til Grønland. Hans søn var Leif Eriksson. Han blev også kaldt Leif den Lykkelige. Det var Leif den Lykkelige, som bragte kristendommen til Grønland. Og det var ham, som byggede de første kirker.
Vikingerne forsvandt igen 500 år senere. Og det gjorde kristendommen også.
I 1721 ankom præsten Hans Egede til Grønland. Han forsøgte at gøre grønlænderne kristne. Men det var ikke så let. Hans Egede kunne nemlig ikke tale grønlandsk. Efterhånden lærte han dog sproget. Det lykkedes ham endda at omvende nogle få grønlændere til kristendommen.
I 1733 sendte kong Christian 6. tre missionærer til Grønland. Missonærerne var herrnhuter. De skulle hjælpe Hans Egede. Men Hans Egedes kristendom var ikke den samme som herrnhuternes kristendom. Derfor blev Hans Egede og herrnhuterne snart uvenner.
Nu var der altså to slags missionærer på Grønland: Hans Egede, som var luthersk-evangelisk, og herrnhuterne. Herrnhuterne blev hurtigt populære. De delte nemlig forsyninger ud til grønlænderne.
I 1901 rejste herrnhuterne væk fra Grønland. Deres menigheder og bygninger blev overtaget af den danske stat.
I 1934 blev den sidste grønlandske hedning døbt i Thule. Nu var hele Grønland blevet kristent.